15ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος ΝΒG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας
10 Σεπτεμβρίου 2024
15ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος ΝΒG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας

 

Η Εθνική Τράπεζα σας προσκαλεί να συμμετέχετε στον 15ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για τον μακροβιότερο Διαγωνισμό Καινοτομίας ελληνικού φορέα, στον οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει 8.223 συμμετέχοντες.

 

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες, ερευνητικά αποτελέσματα, επιχειρηματικά σχέδια και εταιρείες, που προσφέρουν καινοτόμες λύσεις  σε θέματα χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (Fintech), ψηφιακής επιχειρηματικότητας, προηγμένων Τεχνολογιών & AΙ, Περιβάλλοντος/Κλιματικής Αλλαγής, Κοινωνίας & Διακυβέρνησης (ΕSG), συμπεριλαμβανομένων των τομέων Χρηματοοικονομικού Εγγραμματισμού & Χρηματοοικονομικής Ενδυνάμωσης και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

 

Οι θεματικές του διαγωνισμού είναι:

 

  • Χρηματοοικονομική Τεχνολογία (Fintech)
  • Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα & Οικοσυστήματα (Digital Ecosystems)
  • Προηγμένες Τεχνολογίες & AI  (Advanced Technologies & AI)
  • Περιβάλλον/Κλιματική Αλλαγή, Κοινωνία & Διακυβέρνηση (ΕSG), συμπεριλαμβανομένων των Χρηματοοικονομικού Εγγραμματισμού & Χρηματοοικονομικής Ενδυνάμωσης. 

Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό προσκαλούνται σε δράσεις ενημέρωσης, γνωριμίας και καθοδήγησης από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και τους συνεργάτες του προγράμματος: KEMEΛ, Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, Ίδρυμα Ωνάση, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, HIGGS, ΟΚ!Τhess, CapsuleT, Bayer Eλλάς, Mastercard, ΝΒG Pay και ακόμη 45 φορείς και οργανισμούς.

 

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τρείς (3) πρώτες προτάσεις, λαμβάνουν χρηματικά βραβεία €20.000, €12.000, €8.000, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

Στον 15ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, εισάγουμε δυο νέες κατηγορίες Ειδικών Βραβείων.

  • Το Ειδικό Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας €4.000 
  •  έως πέντε Ειδικά Βραβεία Χρηματοοικονομικού Εγγραμματισμού για την Ενδυνάμωση των Νοικοκυριών στις Οικονομικές Αποφάσεις τους συνολικού ποσού έως €10.000.

Τέλος, επτά έπαινοι χωρίς χρηματικό βραβείο θα απονεμηθούν σε όσους/ες προκρίθηκαν στη Γ’ Φάση, εξαιρουμένων όσων έλαβαν τα ανωτέρω βραβεία.

 

Οι δέκα πρώτες προτάσεις τυχαίνουν σημαντικής προβολής και καθοδήγησης από τα στελέχη της Τράπεζας. Για επιλεγμένες προτάσεις διερευνάται η συνεργασία με την Τράπεζα, η χρήση των προϊόντων και υπηρεσιών τους, καθώς και η συμμετοχή της Τράπεζας  στο εταιρικό τους κεφάλαιο.

 

Η υποβολή των προτάσεων διαρκεί μέχρι την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, στις 15:00μμ.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Τελευταία Νέα
Εκδηλώσεις